Sergi Pérez

Sergi Pérez

Filòsof i professor de Meditació, impulsor dels tallers “Vitamines per a marmotes”

 

En Sergi Pérez dirigeix una escola de desenvolupament interior, anomenada ‘El Centre’, a la ciutat de Vic. En aquesta escola hi imparteix tres cursos en els que s’ensenya la utilització del que ell anomena “les eines pel despertar”. Un cop finalitzats els cursos, la persona compta amb una “caixa d’eines” prou complerta per poder convertir la vida, si així ho vol, en un camí vers la Comprensió i la Plenitud..

Imparteix cursos que conviden l’alumne a realitzar un viatge interior cap a la recerca d’allò més preuat que hom pot aconseguir en aquesta vida: la conquesta d’un mateix. La seva línea de treball combina elements de diferents disciplines/tradicions, com el quart camí o el taoisme, tot i que ha elaborat una síntesi de totes elles que s’adapta millor a la complexe psicologia de les persones del segle XXI. La rebuda d’aquesta metodologia ha estat espectacular i, anualment, entre 250 i 300 persones realitzen els cursos a ‘El Centre’ de Vic. També ha col·laborat amb la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya, on hi ha dissenyat i impartit conferències i cursos de desenvolupament interior.

També ofereix cursos compartits amb diferents professors de diferents orientacions, en diversos indrets del territori català, anomenats ‘Vitamines per a Marmotes’. Els cursos, de durada variable, estan orientats tant a persones que ja tenen les sabates gastades en el camí interior com a persones que tot just comencen a dirigir la mirada cap a dins seu. En ells, a través d’exercicis pràctics i vivencials, es busca sacsejar, desvetllar i alimentar la part més íntima i essencial que batega dins nostre per tal de facilitar una relació més equilibrada i harmònica amb nosaltres mateixos i amb el nostre entorn.

 

QUALIFICACIÓ PROFESSIONAL

Em dic Sergi Pérez i em dedico des de l’any 2004 a ensenyar el funcionament del que anomeno “eines pel despertar”, un conjunt de tècniques i pràctiques de meditació actives que permeten a l’alumne prendre consciència del seu món interior per fer llum on abans només hi havia foscor i confusió i poder veure totes les cadenes psicològiques que ara ens converteixen en una màquina i no ens deixen viure en Plenitud i Llibertat. La transformació psicològica és el fruit d’abocar ‘llum’ dins nostre.
Per allò de que avui es valora més els títols acadèmics que el que s’És, us diré que tinc el títol d’economista tot i que em considero filòsof per naturalesa (encara que em quedés un any per acabar la carrera de Filosofia). Mai he cregut que un paper penjat a la paret defienxi el que un és. També he cursat estudis d’homeopatia i naturopatia i durant cinc anys vaig exercir de terapeuta en una consulta a Vic. Per altra banda, he dissenyat, dirigit i intervingut en nombrosos programes de televisió i ràdio (TVE1, RAC1, El Punt Avui TV, Canal Català, La Xarxa, Canal Taronja, Ràdio Vic, Ona Catalana, etc.), impartit conferències sobre autoconeixement a congressos, jornades pedagògiques, hospitals, universitats, a la presó Model de Barcelona, etc., conduït clubs de lectura i escrit cinc llibres fins el moment (‘Zigong – 2003’, ‘Vitamines per a Marmotes – 2015’ , ‘Ànimes’ – 2016, ‘La dona que despertava marmotes’-2019 i ‘Diàlegs essencials’ – 2020).
Per sobre de tot, però, em considero un aprenent perpetu, amb ganes de compartir el que aprenc de nou cada dia, cercant la interacció amb els altres per seguir avançant. El dia que ens creiem la il•lusió que ningú no ens pot ensenyar res de nou, es pot dir que ha mort en nosaltres el buscador i l’avanç ja no és possible.
Estic a la teva disposició pel que necessitis.